Česky Česky
Deutsch Deutsch
Eesti Eesti
Español Español
Français Français
hrvatski hrvatski
Italiano Italiano
Nederlands Nederlands
Polski Polski
Português Português
românesc românesc
slovenský slovenský
Suomi Suomi
Türkçe Türkçe
Ελληνικά Ελληνικά
русский русский
Language
English (UK) English (UK)
REAL Alternatives
BLENDED LEARNING FOR ALTERNATIVE REFRIGERANTS

Scop si istoric

Regulamentul european al gazelor F incurajeaza adoptarea pe larg a alternativelor la HFC-uri cu GWP ridicat. Grupuri industriale se reunesc pentru a ajuta procurarea de informatii pentru folosirea in siguranta a unor alternative precum amoniac, dioxid de carbon, hidrocarburi si agenti frigorifici cu inflamabilitate redusa prin programul de instruire REAL Alternatives. Resursele dezvoltate ca parte a proiectului, ofera o imbinare inovativa de invatare - o combinatie de e-learning si materiale de predare clasica, exercitii practice, evaluare si surse electronice de invatare – programul  inmanunchind cunostinte industriale si experienta europeana legata de agentii frigorifici alternativi. 

REAL Alternatives a fost construit prin abordari anterioare precum REAL Skills Europe (profesionalism autentic european) & REAL Zero containment approaches (emisii si pierderi/scapari 0 agenti). Respectivul proiect a fost pregatit de un consortiu european de parteneri cofinantat de UE incluzand institutii profesionale si de instruire precum si organisme reprezentative ale angajatorilor. 

Actionari din industrie selectati dintre angajatori, producatori, asociatii comerciale, institute profesionale, au contribuit cu material didactic, consiliind asupra continutului si ajutand sa ghideze si sa promoveze programul pe parcursul dezvoltarii sale.

Materialele didactice gratuite multilingvistice au fost lansate in 2015 si revizuite in 2018, fiind disponibile fie pentru studiul individual, fie ca material didactic in sala de clasa. Ele constau din invatare individuala electronica (e-learning) si dintr-o biblioteca cuprinzatoare alcatuita din surse existente. Biblioteca electronica se bazeaza pe peste 100 de surse industriale utile.

Accesarea materialelor

Sign up for our e-learning programme (Accesati programul nostru de invatare e-learning)

Register on the website to download learning materials (Inregistrati-va pe website pentru a descarca materialele didactice)

View or add to our e-library of useful information from industry (Vizualizati sau adaugati la bibloteca noastra electronica informatii utile din industria de profil)

 

Parteneri in proiectul REAL Alternatives 4 LIFE  (agenti frigorifici alternativi)

Proiectul este condus de un consortiu european de parteneri fiind cofinantat initial de UE. Consortiul include institute de instruire profesionala si organisme reprezentative ale angajatorilor.

 

Date de contact nationale si europene actuale

Belgia - KHLim, Walter Reulens UC Leuven-Limburg www.ucll.be.

Finlanda - SYKE, Pirke Suoheimo www.syke.fi  www.ymparisto.fi 

Germania - IKKE, Karsten Beermann www.i-k-k-e.com

Italia - ATF, Marco Buoni www.associazioneATF.org

Polonia - PROZON, Krzysztof Grzegorczyk  www.prozon.org.pl

Spania – CNI, Blanca Gomez

Marea Britanie - IOR,  Miriam Rodway www.ior.org.uk 

Nivel european - AREA, Olivier Janin www.area-eur.be

Nivel mondial - IIR, Ina Colombo www.iifiir.org 

Proiectul saluta responsabilii nationali care doresc sa promoveze resursele de invatare in tarile lor ca materiale intr-o limba suplimentara si sa conlucreze cu furnizori de instruire pentru a se asigura evaluari si cursuri de certificare bazate pe REAL Alternatives Contact us here to find out more.

 Actionari si sustinatori

O multitudine de actionari reprezentand toate tarile partenere precum si agentii europene si mondiale au contribuit la acest proiect. Actionarii au facut schimb de resurse comentand si dirijnd materiale in forma bruta, diseminand  informatii legate de program. Daca doriti sa deveniti actionar in cadul REAL Alternatives, accesati - go to contact form

APIRAC - Portuguese Association for RAC Industry

http://www.apirac.pt

Portugal

Nuno Roque

 

CNI – National Confederation of RAC Installers

http://www.cni-instaladores.com/cniweb/index.htm

Spain

Blanca Gomez ES 

SCHKT – Czech RAC Technical Group

https://www.rac.co.uk/drive/travel/country/czech-republic/

 Czech Republic

 Stepan  Stojanov CZ 

SZCHKT – Slovakian RAC Technical Group

https://www.szchkt.org/a/front_page/slovakia

Slovakian Republic

Peter Tomlein SK 

AGFR – Romania General Association of Refrigeration

http://www.agfro.ro/

 

Romania

 

Gratielela Tarlea RO 

 HRKT – Croatian Refrigeration air conditioning & heat pump assoc

http://www.hurkt.hr/

 

Croatia

 

Tonko Curko

 

SOSIAD – Turkish refrigeration and air conditioning

https://www.sosiad.org.tr/en/

Turkey

Kadir Isa TR

Suntem mandrii de a-i avea alaturi pe actionarii nostri  Comisia Europeana, DG Clima & UNEP Ozone Action  precum si urmatoarele companii: